Servis kutusundan başlayan tesisata bina girişine yakın ulaşılabilir konumda bir yerde ana kesme vanası eklenmelidir. Tesisatı elektriksel yüklerden korumak için tesisata bakır cubuk ile topraklama yapılmalıdır. Bazı gaz dağıtım bölgelerinde A.K.V’nin yanında deprem vanası kullanımı da zorunludur. Tesisatın geçtiği kapalı mahal havalandırılmalıdır. Örneğin; tesisat merdiven boşluğundan ilerliyorsa merdiven boşluğunun en üst kısmına yeterli büyüklükte ve açık atmosfere açılan bir menfez gerekmektedir. Eğer tesisatın geçeceği bir şaft mevcut ise PE kaplı boru kullanılması zorunludur. Şaft sadece doğalgaz tesisatına özel olarak ayrılmalı ve yeterli havalandırma şartlarına uygun olmak zorundadır.

Isıtma sistemleri ısı enerjisini üreten cihaz ile ısıyı ortama aktaracak olan cihaza veya eşanjöre ileten sisteme denir. Taşıyıcı akışkan olarak su veya hava kullanılabilir. Kullanılacak akışkana göre farklı sistemler veya malzemeler kullanılmaktadır. Günümüzde bireysel kullanımlarda ısı taşıyıcı akışkan olarak genellikle su kullanılmaktadır. Bu sistemler çoğunlukla kapalı devre sistemlerdir. Kapalı devre sistemler müdahale olmadıkça sistemden kütle ekşitmeyen sistemlerdir.

Plastik Tesisat
Plastik tesisat şapaltı veya şapüstü olarak uygulanabilmektedir. Kullanılan malzemeler teknoloji ile beraber gelişmiştir. Günümüzde cihazdan çıkan enerjiyi radyatörlere ısı kaybı olmadan taşımak için plastik kompozit boruların kullanımı verim açısından çok önemlidir. Sistem kapalı devre olduğu için sabit miktarda su ısıtma cihazına girer ve çıkar. Sürkilasyonun rahat olması direnç noktalarının az olması verimi yükselten etmenlerdendir. Ayrıca kayıp noktaları mesafe pompa gücü gibi parametreler göz önüne alınarak boru çapı seçilmelidir.